Datum:

08.08.2015. 23:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2930 pregleda

Kupovinom prvog kontingenta od 22 savremena niskopodna solo gradska vozila iz Turske, saobraćajno-turističko preduzeće “Banbus” dobilo je i ekskluzivno pravo prodaje i servisiranja “Akija Hes” autobusa na srpskom tržištu.

U Bursi je pre dve godine, u saradnji sa iranskom kompanijom “Akija”, napravljena nova, moderna fabrika, čiji su se autobusi brzo odomaćili na ulicama turskih gradova, a već voze i u nekim okolnim i balkanskim državama – Bugarskoj, Rumuniji…

U proizvodnom programu su zasada samo gradski i gradsko-prigradski autobusi dužine devet i 12 metara. Motori koji su ugrađeni su “Mercedes-Bencovi” ili “Kaminsovi”. Veći deo karoserije napravljen je od nerđajućeg čelika (od njega su cevi za rešetku i bočna oplata), dok je unutrašnja oprema turskog porekla.

auto-bus-MALA

“Banbus” je s Turcima za početak ugovorio kupovinu 20 solo gradskih niskopodnih autobusa “ultra LF 12” i dva solo niskopodna midibusa “ultra LF 9”. Isporuka prvih deset vozila se očekuju do kraja avgusta, a ostalih do kraja godine.

– U našem voznom parku je oko 200 autobusa svih kategorija, a namera nam je da proširimo i modernizujemo deo voznog parka za gradski i prigradski saobraćaj – kaže direktor “Banbusa” Filip Kovačević.

Osim najsavremenijih pogonskih rešenja (motori poseduju evro VI sertifikate), novi partner im je ponudio i izuzetno povoljne cene, za 10.000 do 15.000 evra niže od uporedivih vozila turskog proizvođača s kojim su do sada sarađivali. “Ultra LF 12” bi na našem tržištu trebalo da košta ispod 130.000, a “ultra LF 9” ispod 110.000 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)