Datum:

09.05.2011. 19:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9802 pregleda

Površina naše planete je, kao što zna svaki osnovac, daleko više pokrivena vodom nego tlom. Zbog čega bismo se onda ograničavali na kopnena prevozna sredstva, kada i vodena mogu izgledati podjednako prefinjeno i moderno? Tako nekako je razmišljao Ben Volš, koji je dizajnirao motorni čamac inspirisan Bugatti-jem.

Prvo ćemo da se malo informišemo o samom autoru. Ko je Ben Volš? Reč je diplomcu Kraljevske akademije umetnosti, koji je velikim delom odgovoran za unutrašnjost Cadillac Converj koncepta, premijerno prikazanog na Salonu automobila u Detroitu. Nakon što je napustio GM-ov Napredni Dizajn studio, dobio je poziciju dizajnera enterijera za PSA Peugeot Citroen. Jasno je, dakle, da Ben ima pasiju prema francuskim automobilma, ali ovaj njegov projekat je usmeren na ekskluzivno Bugatti Veyron Sang Blu izdanje.

Što se tiče samog broda, on verovatno nikada neće ući u proizvodnju, ali je svejedno interesantan, najviše zbog svoje atraktivnosti. Ima Veyron-ovu aluminijumsku i konstrukciju od karbonskih vlakana, prilagođenu formi brzog motornog čamca dugog 9 metara, te veoma podseća na svemirske brodove iz ”Zvezdanih ratova: prve epizode”, zar ne? Pogled od nazad najvernije demonstrira njegovu povezanost sa Veyron-om. Jedan propeler na čitavom brodu implicira da on ima jedan motor, ali kada imate quad-turbo W16 koji proizvodi 1000 konjskih snaga, da li vam je uopšte potrebno više?

Pogledajte kako izgleda ovaj futuristički ”brodić”, ali i model kojim je inspirisan.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)