Datum:

11.04.2019. 21:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Izvršni direktor kompanije Bugatti, Stefan Vinkelman, nedavno je otvoreno priznao da je francuski proizvođač spreman za novi model. Sada su se pojavile glasine da bi taj model zapravo mogao biti krosover, ili krosover-kupe.

S obzirom da je sve ovo još uvek bazirano na glasinama i spekulacijama, nema puno detalja. Međutim, Car Magazine prenosi da bi taj model mogao biti baziran na modelu Lamborghini Urus. Naime, Vinkelman je tokom razvoja tog SSUV modela bio na čelu kompanije Lamborghini. Navodi se i da bi, osim što bi delio neke komponente sa modelom Urus, Bugatti SUV model imao 3 vrata i bio bi mnogo manji i lakši od italijanskog SSUV-a.

Kada već govorimo o deljenju komponenti, da navedemo i spekulaciju da bi krosover kompanije Bugatti mogao imati isti 4,0-litarski V8 twin-turbo agregat kakav pokreće model Urus. Kod SSUV-a kompanije Lamborghini taj agregat razvija 641 KS (478 kW) i 850 Nm obrtnog momenta. Međutim, navodi se da bi kod Bugatti krosovera ovaj agregat imao ozbiljnu hibridnu asistenciju. Time bi se njegova ukupna izlazna snaga približila četvorocifrenom broju. Navodi se i da bi taj pogonski sklop omogućio Bugatti modelu da bude ubedljivo brži od modela Urus. Da podsetimo, Urus iz mesta do 100 km/h ubrzava za 3,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Ako sve prođe po planu, Bugatti bi ovaj novi model mogao proizvoditi već od 2023. godine. Godišnje bi se proizvodilo po 800 primeraka, što je jako velika stvar za Bugatti. Međutim, sve ovo je samo jedan od predloga za buduće planove francuskog proizvođača. Možda ovaj projekat nikad ni ne zaživi…

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)