Datum:

20.01.2014. 22:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5119 pregleda

Šef Bugattija, Volfgang Šrajber (Wolfgang Schreiber), izjavio je da njegova kompanija ne planira Super Veyron za koji se spekulisalo da će imati motor sa 1.600 ks. On je u razgovoru za Top Gear rekao i da koncept Galibier nakon brojnih odlaganja ipak neće ući u serijsku proizvodnju.

Šrajber smatra da je izlišno da Veyron ima više od 1.200 ks i da je snaga aktuelnog motora sasvim dovoljna za postojeće verzije ovog modela.

Kada je reč o Galibieru, čiji je koncept predstavljen još 2009. godine, čelnici kompanije su se dugo predomišljali oko realizacije i dizajna produkcijskog modela. Iako je Bugatti u ovaj automobil svojevemeno polagao velike nade, nakon više odlaganja, kompanija je odustala od njegove serijske proizvodnje.

Na pitanje zbog čega neće biti produkcijskog Galibiera, Šrajber je odgovorio da bi jedan takav automobila “isuviše razblažio Bugattijevu filozofiju kao posebno profilisanog proizvođača automobila”.

On je u razgovoru za Top Gear potvrdio da je naslednik aktuelnog Veyrona u pripremi i da je osnovni cilj da nova generacija zadrži reference i status koji ovaj model ima u automobilskoj industriji.

Šrajber nije odbacio ni mogućnost da novi Veyron, poput nekih modela drugih proizvođača super-sportskih automobila, dobije hibridni pogon. Ipak, kako je dodao, Bugattiju nije izazov ono što su na tom planu uradili McLaren, Porsche ili Ferrari.

“Jedini reper i konkurent prilikom konstruisanja novog Veyrona biće postojeća verzija ovog modela”, zaključio je Šrajber.

Početkom decembra Bugatti je objavio da je prodao 400 primeraka raznih verzija Veyrona i da je u planu isporuka još svega 50 Roadstera. U međuvremenu, kako kaže Šrajber, prodato je još 7 vozila, tako da je potencijalnim kupcima sada na raspolaganju 43 primerka.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)