Datum:

09.01.2012. 13:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6812 pregleda

Iz Bugattija stižu vesti da će zvanično pojavljivanje njihovog lukuznog sedana sa četiri sedišta biti odloženo najranije do 2015. godine. Bord menadžmenta Volksagen grupe nije dao zeleno svetlovGalibieru, koji je svoj debi u formi koncepta imao na Salonu automobila u Frankfurtu 2009. godine . Ukoliko Galibier ipak uspe da dođe do proizvodne faze, biće potrebno najmanje tri ili četiri godine kako bi se proizvodna verzija privela kraju.

Nemački magazin ”Auto, Motor und Sport” piše da je dizajn Bugatti Galibiera izmenjen. U oktobru je objavljeno da direktor Bugattija Volgang Dirhajmer nije bio zadovoljan trenutnim dizajnom ove limuzine i vratio je automobil na tablu za crtanje. Zadnji deo je zatim izmenjen, kao i zadnja vrata kako bi se ulaženje i izlaženje iz automobila učinilo što je moguće lakšim.

Obzirom na Dirhajmerovo pravilo da ”nijedan Bugatti ne sme biti slabiji od svog prethodnika”, W12 motor od 1001 KS biće zaštitni znak Galibiera. Trenutno, Bugatti je prodao svih 300 regularnih Veyrona, ali ovaj proizvođač mora da proda više od 100 Veyron Grand Sport modela obzirom da planirana proizvodnja ove verzije iznosi 150 jedinica. Stoga, Bugatti radi na još snažnijoj verziji kako bi povećao prodaju Grand Sporta.

Sve dok Grand Sport ne bude rasprodat, Bugatti neće pristupiti proizvodnji Galibiera. Tako da ni eventualna naredna odlaganja ovog automobila ne bi trebala biti iznenađujuća.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)