Datum:

21.09.2017. 22:16

Autor:

Ina

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Elektrifikacija je takođe jedna od mogućnosti.

Pre nekoliko dana smo objavili vest da kompanija Bugatti već razmišlja o nasledniku modela Chiron, a sada već postoje neki novi detalji. Sudeći po novim informacijama francuska kompanija razmatra mogućnost da novi model ima petoro vrata.

“Automobili koji imaju petoro vrata nisu istorija”, rekao je predsednik kompanije Bugatti, Volfgang Durhajmer tokom Sajma automobila u Frankfurtu. Kao što smo već objavili, sledeće godine će ova kompanija razmotriti nekoliko koncepta za svoj novi hiper automobil, a očekuje se da odluka padne krajem 2018. godine. Nekoliko meseci kasnije počeće da se radi na novom automobilu.

Chiron, koji je pre nešto više od nedelju dana postavio novi svetski rekord što se tiče vremena potrebnog za ubrzanje do 400 km/h i potom zaustavljanje automobila će se proizvoditi osam godina, što je za četiri godina manje od svog prethodnika Veyron. Njega će zameniti jedini novi model kompanije, jer Bugatti žele da ostane kompanija koja proizvodi samo jedan brend. Očekuje se da novi model stigne tokom 2024. ili 2025. godine.

Naime, dok Chiron svoju snagu dobija preko motora sa unutrašnjim sagorevanjem, njegov naslednik bi mogao da dobije neki oblik elektrifikacije. Međutim, Bugatti još treba da razmišlja o tome da li će njihov sledeći hiper automobil imati hibridni, električni ili pogon motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Međutim, što više vremena ljudi iz kompanije rezmišljaju o tome, veće su šanse da će novi model imati električni pogon budući da tehnologija baterija i električnog pogona sve više napreduje.

Trenutno se za Chiron čeka otprilike oko četiri godina. Godišnje se proizvede oko 70 automobila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)