Datum:

23.07.2017. 14:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bugatti je najavio da će naredna generacija hiperautomobila koji bude razvio – a koji će ujedno biti i naslednik Chirona – imati neku formu električnog pogona.

Izvršni direktor ove kompanije Volfgang Dirhajmer otkrio je to za Autocar, ujedno potvrdivši po prvi put da će Chiron biti zamenjen, iako se to neće desiti uskoro.

„Elektrifikacija je izvesnost. Sledeći automobil je daleko od razvijenog, ali način na koji se tehnologija baterija i električnih motora razvija – kao i regulative – čine sasvim izvesnim to da će sledeći automobil biti na neki način elektrifikovan. Još uvek će biti prerano za kompletno električno vozilo, mislim – ali neka forma elektrifikacije će postojati,” rekao j Dirhajmer.

On je naveo i da veruje da će Chiron najverovatnije imati status legende po pitanju mehaničkih performansi bez elektrifikacije i da bi, shodno tome, mogao postati izuzetno vredan u narednim decenijama. Posledično, i sam će kupiti jedan.

Dirhajmer je otkrio i da ova francuska kompanija razmatra pravljenje drugog modela pre nego što dođe do proizvodnje zamene za Chiron. U tom slučaju, novi Bugattijev hiperautomobil mogao bi biti i 20 godina daleko.

„Time što nešto radimo drugačije, mi saznajemo šta je to što kupci žele, i imamo neke ideje. Ali, nismo pod pritiskom da donosimo odluke – proizvodnja Chirona se očekuje u narednih osam godina. Mi smo u predrazvojnoj fazi, pripremamo se tehnički i pitamo klijente kakva su njihova očekivanja,” kaže on.

Što se tiče razvoja Chirona, pričalo se da će on imati neku hormu hibridizacije. U stvari, Bugatti je otvoreno rekao da razmatra takav pogon, ali je potom uspeo da postigne svoje ciljeve u vezi performansi bez te opcije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)