Datum:

18.06.2012. 19:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6413 pregleda

Bugatti trenutno vredno radi na proizvodnoj verziji Galibiera, luksuznog sedana sa četiri sedišta. Bugatti kaže da za ovim automobilom postoji velika potražnja, a posebno su nestrpljivi arapski kupci.

Još uvek se ne zna kada će Buggati Galibier ući na tržište. Francuski automobilski proizvođač kaže da će ovaj automobil debitovati tek onda kada bude doveden do savršenstva. Galibier je predstavljen još 2009. godine, ali prvi čovek Bugattija Volfgang Dirhajmer nije bio previše siguran u njegov prvobitni dizajn, te se ova limuzina vratila na fazu skiciranja. Tako je sada zadnji deo Galibiera redizajniran, kao i zadnja vrata, kako bi ulazak i izlazak iz automobila bili što je moguće lakši.

Proizvodnja Galibiera počeće kada poslednji Veyron napusti Bugattijevu fabriku u Molšejmu. Bugatti trenutno u ponudi ima kabrio verziju Veyrona, dostupnog kao Grand Sport izdanje od 1001 KS i Grand Sport Vitesse sa 1200 KS.

Bugatti je prodao 69 od planiranih 150 Grand Sport vozila do sada i kaže da je potražnja za njim sve veća. Njihovo najvažnije tržište je Evropa, gde se proda oko 50% ovih vozila, najčešće u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Sjedinjene Američke Država i Azija drže 25% prodaje, kao i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Bugatti je izjavio da Galibier neće biti samo budući model, već i duhovni naslednik Veyrona.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)