Datum:

30.07.2011. 23:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6363 pregleda

Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija o nazivu ili performansama ovog automobila, ali zato predsednik i generalni direktor Bugattija Volfgang Dirhajmer s vremena na vreme otkriva informacije o proizvodnji.

U nedavnom intervjuu za nemački magazin ”Auto Motor und Sport”, Dirhajmer potvrđuje da će se Galibier naći na tržištu na jesen 2012. godine. Kompanija očekuje četforocifrene brojeve kada je reč o prodaji ovog sedana visokih performansi koji će biti podjednako brz i moćan kao i Veyron, ali sa četvoro vrata, četiri sedišta i mnogo prostora za prtljag.

”Ovaj automobil imaće mnogo veću vrednost od Veyrona – sa mnogo prtljažnog prostora i četiri sedišta. U razmatranje uzimamo različite scenarije, sa 500 ili čak 1000 ili 1500 proizvedenih jedinica”, kaže Dirhajmer.

Galibier/Royal (još jedan moguć naziv) imaće 16-cilindarski motor sa mogućih 800 do 1000 KS. Kompanija još uvek nije objavila podatke o ceni, ali pretpostavljaju da će biti više od milion evra.

”Na kraju ćemo odlučiti o ceni. Očekivana suma iznosi sedam cifara. Današnji cenovni rang Veyrona je između 1.2 i 2 miliona evra. Galibier je, ipak, odlično merilo kada je reč o segmentu sedana sa četvoro vrata”, dodaje Dirhajmer.

Sa 16 cilindara Galibierova tehnologija će ”imati nesputano vođstvo u ovom segmentu”, smatra Dirhajmer. ”Bugati će nastaviti da bude laboratorija u kojoj se razvijaju revolucionarna inžinjerska rešenja”, dodaje on.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)