Datum:

01.07.2016. 13:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

U julu 2010. godine, bivši vozač Formule 1 Pjer-Henri Rafanel postavio je svetski rekord za najbrži netrkački automobil. On je tada vozio legendarni Veyron Super Sport i brzina koju je dostigao iznosila je 431 km/h. Sada je direktor Bugattija Volfgang Dirhajmer objavio da će ova kompanija pokušati da obori sopstveni rekord i to sa Veyronovom zamenom – Chronom.

On je, u intervjuu za Autocar, rekao da je Chiron brži od svog prethodnika, ali da još uvek ne znaju koliko. Proračuni koji su vršeni pokazuju da on jeste brži od Veyron Super Sport modela, ali da su brojke jedno, a vožnja nešto sasvim drugo.

Setimo se da novi Chrion zvanično može da razvije 420 km/h, što nije mnogo više u odnosu na Veyron Super Sport World Record Edition (WRE). On je imao elektronski ograničenu brzinu kako bi mu se zaštitile gume, pa zato nije mogao da postigne ubrzanje koje je imao neograničeni primerak koji je vozio Pjer-Henri Rafanel.

Priča se o tome da će puni potencijal Chirona, kada je reč o brzini, iznositi 463 km/h, ali Bugatti to još uvek nije potvrdio. Čak i ukoliko je to tačno, sva je prilika da će i njegova brzina biti ograničena. Veruje se da Bugatti planira da obori rekord 2018. godine, pa je ostalo dovoljno vremena za dodatna podešavanja i pripemu za ovaj poduhvat.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)