Datum:

18.10.2019. 9:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bugarska je spremna da ponudi dodatne podsticaje nemačkom proizvođaču automobila Folksvagenu da bi bila izabrana za lokaciju njihove nove fabrike, a nakon što se odustalo od Turske, zbog, kako se navodi, ofanzive snaga te zemlje u Sriji.

To je za bugarski radio BNR poručio član upravnog odbora nevladinog automobilskog klastera Rosen Plevnelijev, inače, bivši predsednik Bugarske.

“Sofija je spremna da ponudi nove podsticaje i udvostručiti subvencije s početno ponuđenih 135 miliona na 260 milona evra”, rekao je Plevnelijev, prenela je Hina.

U bugarskom ministarstvu privrede nisu želeli da komentarišu tvrdnju Plevnelijeva da Sofija nudi dodatne podsticaje, odnosno da je spremna da poveća subvencije Foksvagenu da bi bila odabrana za gradnju njihove nove fabrike.

Portparol tog resora je rekao da u do objavljivanja konačne odluke Folksvagena i Bugarska i Turska kandidati za lokaciju novog postrojenja.

Bugarska je ušla u uži izbor potencijalnih lokacija za novu Folksvagenovu fabriku, a odlaganje odluke o gradnji pogona u Turskoj iznova im je ulila nadu da bi mogli privući njemačkog automobilskog diva.

U međuvremenu je, navodi se, i Rumunija objavila da je pokrenula nove razgovore za ulaganje nemčko proizvođača automobila.

„Jučerašnje saopštenje bilo je dobar početak, ali dug je put do konačne odluke. Bugarska je pripremila sjajan predlog koji nudi sve moguće pogodnosti prema zakonima Evropske unije”, kazao je Plevnelijev.

Klaster okuplja više od 50 kompanija iz automobilskog i sektora automobilskih delova i aktivno je učestvovao u lobiranju za bugarsku lokaciju.

Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)