Datum:

14.10.2011. 16:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6699 pregleda

U Sofiji će za nekoliko sedmica početi da radi stanica za punjenje elektromobila, a serijska proizvodnja ovih vozila počeće na proleće u fabrici “Liteks Motors” u Loveču.

Bugarski ministar energetike, ekonomije i turizma Trajčo Trajkov je saopštio da je EU usvojila strategiju o prevoznim sredstvima koja ne zagađuju, a Bugarska izrazila želju da učestvuje.

U fabrici “Liteks Motorsa” privodi se kraju montaža opreme za proizvodnju elektromobila, u saradnji sa kineskom kompanijom “Grejt vol” (Great Wall). Najavljena su tri modela, uključujući i “pik ap”, a probna proizvodnja najavljena je za početak 2012. Domaći mediji saopštili su da se projekat izgradnje elektromobila priprema i za Staru Zagoru.

Na sofijskim ulicama već se mogu videti elektromobili inostrane proizvodnje, a ministar Trajkov najavio je da će se tokom narednih sedmica otvoriti prve stanice za “tankiranje” ovih vozila.
“U Sofiji je planirano otvaranje 10 stanica, a stanice za punjenje elektromobila biće otvorene i u drugim većim gradovima”, naglasio je ministar Trajkov.

Punjenje elektromobila iziskuje od 25 minuta do nekoliko časova u zavisnosti od tipa vozila, a oprema za stanicu košta 4.500 evra.

U Bugarskoj su se već pojavile reklame za preuređenja običnog automobile u elektromobil, za šta je neophodno izdvojiti oko 4.000 evra.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)