Datum:

14.11.2015. 11:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2736 pregleda

Jedan od najznačajnijih automobilskih sajmova u svetu, 44. auto-šou u Tokiju, održan je od 29. oktobra do 8. novembra.

Naravno, svi velikani auto-industrije koji drže do sebe pojavili su se na ovoj izložbi, a zanimljivo je da se, posle osam godina odsustvovanja, japanskoj publici predstavio i “Fijat”, ali s novim imenom – “Fijat-Krajsler grupa”.

Prvi put se predstavio i novi brend “Sitroena”, sve popularniji i ekskluzivniji “DS”.

Ukupno je održano 75 svetskih premijera automobila, motocikala, autobusa, kamiona, a prvi put u Japanu premijerno je prikazano još 68 vozila.

Slogan ovog salona “Tvoje srce će se trkati” (“Your heart will race”) organizator je odabrao želeći da naglasi da će u budućnosti automobili biti birani, pre svega, po svojim ekološkim performansama. Hibridi, elektromobili i vozila na hidrogen tako su dobila dodatni vetar u leđa.

Jedna od tema bio je i “Grad sutrašnjice”, s mnogo futurističkih koncept vozila, ali i s novim modelima koji će u bliskoj budućnosti prevoziti ljude u sve krcatijim gradovima.

Među zapaženijim modelima treba istaći “Hondino” vozilo na vodonik “klariti fjuel cel”. Na štandu ovog japanskog giganta, između ostalih noviteta, šepurio se i “honda vonder stand koncept”, koji je privukao ogromno interesovanje posetilaca i koji je jedan od “kandidata” za vozilo koje će se kretati ulicama gradova u budućnosti.

“Tojota” je u Tokiju prikazala i novu generaciju “prijusa”, najprodavanijeg hibrida u svetu, kao i nekoliko vozila koja su izazvala veliku pažnju – “C-HR koncept”, “tojotu S-FR”, “tojotu FCV-plus”.

“Subaru” je predstavio “viziv fjučer koncept”, ali i “imprecu koncept” s petora vrata. Dosta interesantan je i automobil kojim se “Jamaha” vraća u svet vozila koja imaju više od dva točka.

Zanimljivo je da je “Folskvagen”, čiji su se čelnici prvog dana sajma izvinjavali Japancima “zbog prevarantskog softvera”, prikazao čak šest modela. Izdvajamo “pasat oltrak”, ali i “audi A4”.

Nove modele predstavili su i “Mazda”, “Daihacu”, “Leksus”, “Mercedes” (opet je plenio koncept “F105 luksury in motion”).Blistali su i “ferariji”, “poršei” (nova “karera 4S”), moćni BMV serije 7, “rendž rover SVR”…

Japanci su imali prilike i da prvi put vide “sitroen C4 kaktus”, “pežo 508 GT”, ali i nove modele “smart for tu” i “smart for for”, “DS4”, “alfa romeo 4c spajder”, “fijat 500 abart”…

Brojke
75 svetskih premijera je prikazano
68 vozila je prvi put viđeno u Japanu
8 godina je “Fijat” odsustvovao iz Tokija
Izvor: Novosti
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)