Datum:

29.10.2011. 11:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5116 pregleda

Citroën bi navodno uskoro tržištu trebao predstaviti 3CV, radikalni novi ulazni model u ponudi smešten između C1 i C3. Ako zamislite poprilično doterani i uređeni C2 na način na koji je C3 preuređen u DS3 trebali bi biti blizu onoga što nam francuski brend sprema za skoru budućnost.

Interno u Citroënu ovaj automobil nazivaju TroisChevaux (otud i 3CV), a svojim će izgledom otelotvoriti “pomaknutost” modela Ami, praktičnošću će biti pravi naslednik 2CV-a, a udobnošću modela GS kojega je odlikovao hidro-pneumatsko vešaanje. Prema rečima Jean-MarcGalesa, šefa PSA grupacije, trebalo bi se raditi o “novoj vrsti malenog gradskog automobila koji odražava najbolje osobine svojih prethodnika”.

Od tehničkih karakteristika za sada znamo samo kako će se 3CV temeljiti na porodičnoj PF1 platformi te kako će verovatno u ponudi biti i hibridna verzija. Ovaj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti 2013.

Od ostalih noviteta iz Citroëna uskoro možemo očekivati DS3 kabrio s tzv. rollback krovom u stilu Fiata 500, a sledeće godine na tržište stiže i još snažnija izvedba DS3 Racinga. U Citroënu su navodno zaokupljeni idejom razvoja SUV verzija modela DS4. C6 bi na kraju trebao biti zamenjen modelom pod oznakom DS6, na koga će pak presudni utecaj izvršiti konceptni Metropolis.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)