Datum:

24.10.2017. 10:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Francuska automobilska kompanija “Reno” objavila je da će polovina njenih modela biti električna ili hibridna do 2022. godine, i da uveliko investira u “robotizovana” vozila koja imaju povišen stepen autonomije.

Iz kompanije je saopšteno da će ponuditi osam potpuno električnih i 12 hibridnih vozila do 2022. godine, prenosi agencija AP.

Cilj najnovijeg strateškog plana je da godišnji prihodi “Renoa” porastu na 70 milijardi evra do 2022. godine sa 51 milijarde evra iz prošle godine putem dupliranja prodaje na tržištima Rusije i Kine.

Planovi su deo vizije koju je prošlog meseca iznela alijansa “Reno Nisan Micubiši”, vodeća svetska kompanija po broju prodatih automobila.

Generalni direktor “Renoa” Karlos Gon je rekao da “Reno” planira da prodaje više od pet miliona vozila godišnje do 2022. godine u odnosu na 3,2 miliona iz prošle godine.

Gon je rekao i da će “Reno” organizovati dodatne obuke za 13.000 radnika u narednih pet godina radi prilagođavanja na promene na tržištu.

Ne šale se

Prodaja novih automobila u Norveškoj je dokaz, tvrde ondašnji poznavaoci prilika, da su stanovnici ove zemlje, doduše uz obilatu pomoć države, rešili da potpuno zaborave na SUS motore.

Naime, prema poslednjim podacima, prodaja električnih automobila u Norveškoj je dostigla 45 odsto od ukupno prodatih.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)