Datum:

18.10.2017. 16:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Lotus će koristiti delove kompanije Geely, u cilju ostvarenja što bolje saradnje.

Sa novim finansijskim sredstvima koje je sa sobom doneo novi vlasnik Lotusa, Geely, budućnost kompanije izgleda svetlije nego ikad. Planiranje za nove generacije modela je uveliko u toku, i ljubitelji brenda ne moraju da brinu, zato što će se i novi sportski automobili i dalje proizvoditi u Norfolku u Engleskoj. Međutim, sklapanje ostalih modela, kao što su terenci, će se odvijati na drugoj lokaciji.

Jedan od prvih novih proizvoda kompanije Lotus bi mogao da bude krosover automobil. Postoje planovi da se do 2020. godine napravi model koji je otpilike veličine Porsche Macan. Da bi se to desilo tako brzo, Lotus namerava da zaposli veliki broj ljudi. Naime, prema rečima izvršnog direktora kompanije Žan-Mark Gejla, količina posla koji treba biti obavljen u naredne tri godine je ogromna. On je naglasio da je kompanija pokazala da može da ostvaruje profit i sa ograničenim budžetom, i da bi mogli da naprave pravi bum sa novim vlasnikom koji je voljan da investira u njihov brend. Dodao je i da će razvoj i sklapanje sportskih automobila i dalje ostati u Engleskoj, a o ostalim proizvodima tek treba da se odlučuje. Lotus će takođe koristiti delove Geely grupe, ali će njihovi automobili i dalje biti laki, aerodinamični i imaće sjajnu upravljivost.

Zapravo, sa novim vlasnikom, grupom Geely, koja je takođe vlasnik kompanije Volvo, Lotus će imati pristup platformama i pogonima koje koristi ova kompanija u svojim najnovijim proizvodima.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)