Datum:

09.08.2019. 22:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da je jutros završeno postavljanje 2.125 parking senzora i 66 novih tabli na potezu između Bulevara kralja Aleksandra i Kliničkog centra, kao i između Ulice kneza Miloša i Bulevara oslobođenja.

Kako je preneo Beoinfo, Vesić je za Studio B rekao da su na taj način senzorima pokriveni Trg Slavija i Beogradska ulica i da je u poslednje tri godine postavljeno 1.500 senzora, tako da je sada ukupno 3.625 senzora i 126 tabli.

“To znači da građani prilikom ulaska u određenu ulicu, već na početku ulice mogu da vide koliko u njoj ima praznih parking mesta, što skraćuje vreme traženja parking mesta. U centru grada zonirano je oko 25.000 parking mesta”, naveo je Vesić.

On je naglasio da je novi sistem važan kada su u pitanju parking mesta za osobe sa invliditetom.

“Osobe sa invaliditetom će dobijati svoju kutiju koja će im stajati u automobilu i kada dođu na parking mesto koje je rezervisano za njih, doći će do preklapanja signala. Međutim, kada bilo ko drugi želi da parkira na to mesto, istog časa čovek koji naplaćuje parking dobija poruku da se neko parkirao na mesto za osobe sa invaliditetom i stiže ‘pauk'”, objasnio je Vesić.

Naveo je da će novi parking senzori biti u fazi testiranja 20 dana, jer su u ovom trenutku potrebne četiri sekunde da se signal javi do servera, ali do 1. septembra će biti u punoj funkciji.

Foto: Beoinfo, Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)