Datum:

13.08.2013. 22:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5803 pregleda

Iako multifunkcionalne Guglove naočare još nisu počele da se proizvode, britanski vozači su već dobili upozorenje da neće moći da ih koriste tokom upravljanja automobilom. Google Glass su naočare koje vlasniku daju mnoštvo informacija u obliku integrisanog head-up displeja, ali britanske vlasti smatraju da vožnja sa ovim naočarima nije bezbedna.

Predstavnici britanskog Ministarstva za saobraćaj smatraju, da korišćenjem Google Glass naočara, vozač neće biti u stanju da se u potpunosti usredsredi na samu vožnju i da je njihov uticaj sličan onom koji izaziva korišćenje mobilnih telefona, koji su u Britaniji zabranjeni tokom vožnje od 2003. godine.

Zanimljivo je, da Google Glass naočare još uvek nisu počele da se prodaju, a već je predložena njihova zabrana. Ova odluka britanskih vlasti, sigurno će inspirisati predstavnike drugih zemalja da učine isto, što bi moglo da ima uticaj i na razvoj novih aplikacija za Google Glass, koje će pomoći vozačima.

Ukoliko vas policija u Velikoj Britaniji zaustavi sa Google naočarima, platićete novčanu kaznu od 60 funti i dobiti tri kaznena boda.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)