Datum:

17.03.2016. 10:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 453 pregleda

Posle Kalifornije, Nemačke i Holandije, proizvođači autonomnih automobila moći će uskoro bez problema da svoje prototipove testiraju i u saobraćaju u Velikoj Britaniji.

Vlada na Ostrvu usvojiće paket mera kojima će biti moguće koristiti autonomna vozila u cilju njihovog razvijanja – uve godine, za tu svrhu biće korišćeni lokalni putevi, dok bi od 2017. godine ovakvi automobili mogli da se vide i na auto-putevima.

Mercedes, BMW, Nisan, Jaguar i Lend Rover prvi su u redu za dozvole, kako bi počele da sprovode istraživanja svojih sistema za autonomnu vožnju, a pomenute nemačke kompanije već uveliko razviju svoja vozila zahvaljujući testovima na nemačkom A9 “autobanu”. Za razvoj, Mercedes koristi luksuzni koncept “F015”, BMW nedavno predstavljenu “viziju 100”, dok će Nisan razvijati budući autonomni “kaškai”, koji će biti predstavljen upravo 2017. godine, kao deo globalne platforme “Reno Nisan” alijanse oja obuhvata promociju 10 novih autonomnih modela u sledećih pet godina.

“Putevi Engleske” koji održavaju saobraćajnice u Velikoj Britaniji biće odgovorni za bezbednost – planira se da će se autonomni automobili u početku kretati odvojenim trakama, kako bi sve ostale bile slobodne za uobičajeni saobraćaj.

Britaniji se žuri da preduzme ovaj korak kako bi se što pre uključila u tržište autonomnih automobila, za koje se predviđa da će do 2025. godine dostići vrednost od bilion (1.000 milijardi) evra.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)