Datum:

28.07.2017. 16:53

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kako pišu britanski mediji, može se očekivati da će ova zemlja zabraniti prodaju novih benzinskih i dizel automobila od 2040. godine, kako bi se smanjilo zagađenje vazduha i emisija štetnih gasova.

Plan Velike Britanije o poboljšanju kvaliteta vazduha će kao obavezu nametnuti elektrifikaciju svih novih modela, a možda će čak i otići do toga da skroz zabrani motore sa unutrašnjim sagorevanjem, pa čak ni plug in hibridi neće moći da se prodaju.

Kako je ministar životne sredine Velike Britanije, Majkl Gov izjavio, plan je da se pročisti užasan kvalitet vazduha u Britaniji, posebno u velikim gradovima kao što je London, koji je probio granice zagađenja po standardima Evropske Unije.

Međutim, automobili koji imaju motore sa unutrašnjim sagorevanjem, a koji su trenutno u upotrebi, neće biti zabranjeni. Naime, vlada će ohrabrivati ljude da kupuju “zelena” vozila, ali im neće zabraniti da voze one koje već poseduju.

Sličnu izjavu je prošle nedelje dala i Francuska, a kompanija Volvo je odvažno izjavila da će od 2019. godine prodavati samo električna nova vozila.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)