Datum:

05.07.2017. 10:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Britanska osiguravajuća kompanija Aviva je u saradnji sa kompanijom Ipsos Mori sprovela istraživanje o “korišćenju mobilnog telefona tokom vožnje automobila”, koje je obuhvatilo 13 zemalja sveta.

Istraživanje je trajalo od 17. marta do 1. maja ove godine, a njime su obuhvaćene Sjedinjene Američke Države, Kanada, Velika Britanija, Francuska, Španija, Italija, Irska, Poljska, Kina, Indija, Singapur i Indonezija.

Rezultati istraživanja pokazali su da se pravilo “nekorišćenje mobilnog telefona tokom vožnje automobila” najviše poštuje u Velikoj Britaniji. Naime, jedan od pet Britanaca ne koristi “hands-free” uređaj tokom vožnje. Iako je u ovoj zemlje najmanje prekršaja ovog tipa, kazne za neadekvatno korišćenje telefona tokom vožnje su najrigoroznije.

Kada su u pitanju zemlje koje se najmanje pridržavaju ovog pravila, na globalnom nivou tu prednjače SAD i Kina, dok su to u Evropi Italija, Poljska i Turska.

Najmanje 76 posto Kineza koriste telefon u vožnji na neodgovarajući način. U Evropi to čine najviše Italijani sa procentom od 59 posto, zatim Poljaci i Turci sa po 53 posto.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)