Datum:

20.06.2017. 16:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Vodeći snabdevač auto industrije, kompanija Bosch, ulaže veliku sumu novca u investiciju koja je u skladu sa pravcem u kom se kreće tržište automobilske industrije. 

Najavljena je izgradnja fabrike u vrednosti od više od milijardu dolara, koja će proizvoditi čipove koji se koriste u automobilima sa autonomnom vožnjom, pametnim kućama i pametnom infrastrukturom gradova. U nekim izveštajima se navodi da je ovo najveća investicija ove kompanije u istoriji.

Nova fabrika čipova će biti smeštena u Drezdenu, i planira se da počne sa proizvodnjom do 2021. godine.

Ova fabrika sa većim kapacitetom proizvodnje će omogućiti Boschu da i dalje bude ključni igrač u industriji. Boschu nije strana proizvodnja čipova. Oni se bave proizvodnjom čipova za automobile i uređaje kao sto su pametni telefoni već skoro četiri decenije.

Fabrika će se takođe baviti i proizvodnjom čipova koji ce pružati tradicionalne funkcije na automobilima, kao što su okidač za vazdušne jastuke i za očitavanje podataka o automobilu na instrument tabli.

Kompanija Intel takođe pokušava da dobije ključnu poziciju snabdevača čipovima u svetu autonomnih automobila. Iako je kompanija Bosch dugo vremena aktivna na polju proizvodnje čipova, tržište autonomnih vozila je drugačije, pa ce biti interesantno videti bitku između kompanije koja je povezana sa industrijom automobila i giganta u svetu kompjutera, koja će odlučiti ko će postati igrač broj jedan u svetu vozila sa autonomnom vožnjom.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)