Datum:

08.06.2012. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4952 pregleda

Kompanija Boš neće odustati od izgradnje fabrike automobilskih sistema brisača u Pećincima, kazala je danas za Tanjug generalna direktorka firme ”Robert Boš Srbija” Jovanka Jovanović.

Ona je potvrdila da ekonomska kriza neće uticati na početak realizacije ovog projekta koji je planiran za jul.

”Kriza je počela još krajem 2007., 2008. godine na svetskom i evropskom nivou, a na žalost svedoci smo da je i dalje ona prisutna i Evropi”, navela je Jovanović.

Ona je istakla da se kupci ovih proizvoda nalaze u zemljama zapadne Evrope, dodavši da kompletna proizvodnja ide u izvoz.

”Kupci su iz oblasti automobilske industrije i pogon u Srbiji se otvara zbog njihove dodatne potražnje”, objasnila je Jovanović.

Kada je kompanija pre više od godinu dana počela pažljivo da razmatra gde bi mogla da krene sa novim proizvodnim pogonom, u obzir su uzete zemlje centralne i istočne Evrope, a naročito zemlje u okruženju, navela je Jovanović.

”Za Srbiju smo se opredelili zbog dobre infrastrukutre i dostupnosti kvalifikovane radne snage na prvom mestu, ali i mogućnost saradnje sa univerzitetima i srednjim školama kada je reč o obučavanju kadrova koji će biti zaposleni u novom pogonu”, dodala je Jovanović.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)