Datum:

03.12.2011. 14:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6059 pregleda

Najveća borba u čitvom svetu je borba za radna mesta. Ova investicija nije uspeh samo za Srbiju, već i za „Boš“, koji će postati srpska kompanija. Već sledećih dana imaćemo razgovore sa novim potencijalnim investitorima iz Nemačke i Italije.

Ovo je u četvrtak istakao predsednik Srbije Boris Tadić, na svečanosti povodom potpisivanja sporazum o otvaranju pogona za proizvodnju sistema brisača za automobile između predstavnika nemačke kompanije „Boš“ i srpskih vlasti. Ova investicija vredna je 70 miliona evra, a gradnja pogona u opštini Pećinci trebalo bi da krene početkom naredne godine. U ovom pogonu do 2019. godine biće zaposleno 620 radnika.

– Dolazak nemačkih privrednika u Srbiju je od posebnog značaja ne samo za našu ekonomiju već i za politiku i ugled naše zemlje u svetu – naglasio je predsednik Tadić.

Predstavnici „Boša“ su naglasili da je Srbija dobra za investiranje zbog odgovarajuće infrastrukture i dostupnosti kvalitetne radne snage.

– Dolazak „Boša“ pokazuje da je Srbija atraktivna za strane investitore, da je politički stabilna i da mere Vlade proteklih godina daju prave rezultate – istakao je Nebojša Ćirić, ministar ekonomije.

Snabdevanje

Novi proizvodni pogon „Boša“ biće baza za snabdevanje klijenata, prvenstveno na centralnoevropskom tržištu. Građevinski radovi će početi početkom 2012. godine, dok bi proizvodnja trebalo da krene početkom 2013. godine. Pogon „Boša“ će se prostirati na površini od 22.000 kvadratnih metara i u početku će biti otvoreno 60 radnih mesta.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)