Datum:

06.11.2014. 22:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 1981 pregleda

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković je sa svojim NIS Petrol by Campos Racing timom posle dugog razmatranja doneo odluku da zbog zdravstvenih i finansijskih razloga ne vozi poslednju trku Svetkog šampionata turing automobila u Makau od 13. do 16. novembra.

Ruku na kojoj je već imao dosta povreda, i koju je lomio, a na samom početku karijere zamalo i ostao bez nje, Dušan je ponovo povredio u Pekingu, kada je koristio nadljudske napore da sačuva automobil u brojnim krivinama nakon otkazivanja pumpe servo volana.

– Na žalost, nisam imao dovoljno vremena da se pozabavim povredom i ona se u Japanu ponovo obnovila. Ruka mi se posle trke u Pekingu upalila, a kako je trka u Šangaju bila vezana, a odmah je došao i Japan, pa nisam imao vremena da je medicinski tretiram na pravi način. Trenutno mi je ruka izuzetno natečena i trpim jake bolove. Zbog velikog rizika da se u Makau povreda pogorša, uz konsultovanje lekara, ali i mog tima doneo sam odluku da ovu izuzetno opasnu uličnu trku ne vozim – rekao je Borković.

Uz poteškoće s rukom, naš automobilski as i njegov tim suočeni su i sa velikim finansijskim problemima, koji su ga držali u neizvesnosti do same završnice debitantske WTCC sezone, a koji na žalost pod znak pitanja stavljaju i narednu sezonu.

– Neizmerno sam zahvalan mojim sponzorima uz čiju pomoć sam stigao do uspeha, ali sam sa druge strane izuzetno razočaran jer nisam naišao na još veće razumevanje drugih. Imam utisak kao da ljudi nisu svesni šta znači naći se među najboljih 20 vozača sveta. Šta znači u svojoj debitanskoj sezoni završiti trku ispred devetostrukog šampiona Loeba, četvorostrukog šampiona sveta Milera…

Nadam se da će se desiti čudo i da ću uspeti da vozim narednu WTCC sezonu.

Poziv sam već dobio, sada imam i iskustvo, a šansa za više podijuma mi se otvara pošto će se privatnici uz zajedničko bodovanje i postolje boriti i za Independents trophy. Videli ste koliko je teško boriti se sa fabričkim Citroenima – zaključio je Borković.

Uz nadu da će u predstojećem periodu ipak naići na razumevanje svih onih koji mogu da mu pomognu, Dušan počinje pripreme za narednu sezonu. Iako se prva trka vozi u martu sledeće godine, za Borkovića je ona počela već sada budući da su ovo dani kad se obezbeđuje budžet i radi na psiho-fizičkim pripremama za velike napore kakve iziskuju trke u WTCC.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)