Datum:

14.08.2011. 11:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5036 pregleda

Proizvođači koji su se okrenuli alternativnim pogodnima koji su ekološki prihvatljivi, postali su brižni prema prirodi, ali nimalo manje agresivni prema svojim rivalima nego što je to bio slučaj pre ere ”ekološke provetljenosti”. Obzirom da se pojavom ovih pogona otvorilo čitavo novo poglavlje u automobilskoj industriji, ali i na tržištu, onda i ne čudi zbog čega je situacija takva.

Dobar primer jedne takve borbe daju Jaguar i BMW. Tačnije, Jaguar namerava da stane na crtu BMW AG-u sa svojim novim hibridnim superautomobilom i sedanom osnovnog nivoa koji bi bio takmac narednoj Seriji 3. Šta BMW ima da izjavi na ovakav izazov, još uvek ne znamo.

Ovaj ambiciozni projekat je deo plana Tata Motora da investira sumu od 2.5 milijarde dolara godišnje za razvoj svojih novih proizvoda. Izabrane ”mete” tog razvoja su Jaguar i sestrinski brend Land Rover. Razvojni program odnosi se na vremenski okvir od 5 godina i može se ujedno smatrati i protivmerom usled opadanja prodaje njihovog Nano modela.

Tata planira da se posveti svojim luksuznim britanskim brendovima koje je preuzela od Ford Motor Co. u nameri da zadovolji svoje međunarodne ambicije uz istovremen ekonomski rast. U međuvremenu, očekuje se da će Land Rover imati rekordne prodaje svog novog Evoque modela, dok Jaguar namerava da ostvari bolje prodajne rezultate proširenjem svoje ponude.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)