Datum:

06.11.2010. 9:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

2 komentara 7758 pregleda

Legendarni automobil kog je vozio Šon Koneri u ulozi slavnog filmskog ”007” agenta Džejmsa Bonda – specijalno opremljeni ”Aston Martin DB5” iz filmova ”Goldfinger” i ”Thunderball”, prodat je na aukciji u Londonu za više od 4 miliona dolara. Novi vlasnik ovog automobila je Heri Jegi, biznismen iz Ohaja.

Ovaj jedinstveni primerak opremljen je sedištem sa mehanizmom za automatsko izbacivanje, mitraljezima, rotirajućim registarskim tablicama, neprobojnim panelom koji štiti zadnje staklo od katapultirajućeg suvozačkog mesta, jednim od prvih navigacionih GPS sistema, blinidiranim štitom iza zadnjeg stakla, dugmetom za izbacivanje eksera za bušenje guma neprijatelja, kao i dugmetom za ispuštanje ulja na put kako bi bio klizav, za ispuštanje dimne zavese, pa čak i radio stanicom. Piter Hejns iz kuće RM aukcije (RM Auctions) pravio je društvo novinaru BBC-a Tomu Hagleru u razgledanju automobila.

Najinteresantniji podatak o čuvenom automobilu koji se ikada pojavio na velikom ekranu jeste taj da nabrojana špijunska pomagala za obračun sa negativcima još uvek funkcionišu. Ostaje pitanje za šta će ove spravice služiti svom novom vlasniku.

Izvor: Blic

2 komentara

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)