Datum:

24.10.2014. 16:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2984 pregleda

Za razliku od simuliranih sudara na testovima bezbednosti, koji se odvijaju po unapred određenom scenariju, udesi u stvarnom životu nastaju pod uticajem faktora koji se ne mogu uvek predvideti. Pravac i brzina kretanja vozila koja učestvuju u nesreći dovode do neuobičajenih sudara sa neverovatnim ishodom.

Snimci saobraćajnih nesreća zbog svoje autentičnosti najubedljivije svedoče o posledicama koje izaziva nepažnja za volanom i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Vozač SUV automobila koji je hteo da se uključi u levo na put sa prvenstvom prolaza, uprkos saobraćajnom znaku koji mu to ne dozvoljava, izazvao je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj umalo i sam nije nastradao.

Do nesreće je došlo posle uzastopnih grešaka (nepoštovanja propisa, neopreznosti vozača prilikom skretanja). S obzirom da nije bio vezan i da su se vrata otvorila prilikom sudara, vozač je od siline udarca izbačen na put.

Ovaj primer najbolje pokazuje šta može da se dogodi prilikom sudara kada se ne koristi sigurnosni pojas – posle kontakta sa drugim vozilom telo nastavlja da se nekontrolisano kreće po inerciji.

Na kraju, vozač je preživeo samo zahvaljujući srećnim okolnostima.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)