Datum:

04.12.2016. 17:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Indonezija kompanijama nudi povlastice da bi stimulisala otvaranje novih proizvodnih pogona.

BMW cilja povećanje prodaje u jugoistočnoj Aziji, te u skladu s tim započinje proizvodnju serije 7 u Indoneziji. „Imamo veoma pozitivan stav u vezi sa budućnošću u Indoneziji i iz tog razloga vidimo povećanje potencijala na tržištu luksuznih vozila“, rekao je Aksel Panes, upravni direktor BMW grupe Azija, za Rojters.

Proizvodnja serije 7 u Indoneziji za lokalno tržište podrazumeva niže poreze, što u značajnoj meri redukuje troškove prevoza, a vozila se u prodajne salone isporučuju brže.

BMW-ova fabrika u Džakarti je među pet partnerskih fabrika gde kompanija sklapa uvezene komplete komponenti i dodaje one koje su proizvedene lokalno. BMW je investirao 15,5 miliona dolara u proširenje fabrike u poslednjih pet godina.

Odluka Bavaraca dolazi u vreme kada vlasti Indonezije započinju sa ponudom povlastica za kompanije koje bi oformile proizvodne pogone u ovoj zemlji. 

Odluka BMW-a je potpuno drugačija u odnosu na strategiju drugih brendova na ovom tržištu. Primera radi, Ford je najavio planove da će napustiti Indoneziju i Japan zbog neprofitabilnosti u tim zemljama. „Plavi oval“ je tu imao 44 dilera, koji su prodavali Fiestu, Focus, EcoSport, Everest i Ranger.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)