Datum:

13.07.2016. 13:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Iako su mnoge nade polagane u to da će naredna generacije BMW Serije 5 biti predstavljena na jesen u Parizu, ipak se ispostavlja da će premijera ovog vozila biti održana početkom naredne godine, na Salonu automobila u Detroitu.

Pre detroitske premijere sledi internetska, koja se očekuje krajem godine, dok će prva saopštenja za štampu početi da se objavljuju početkom naredne godine. Umesto predstavljanja Serije 5 u Parizu, bavarska kompanija se odlučila da na tom salonu ipak publici prikaže novi X2 kupe-SUV.

Nova Serija 5 je trenutno u finalnim fazama razvoja i očekuje se da će imati unapređen dizajn, koji će u suštini biti smirenija verzija izgleda Serije 7. Zasnovan na novoj CLAR platformi, nova Serija 4 će biti neznatno viša u odnosu na aktuelnu verziju, a uz to će imati oko 100 kg manje, zahvaljujući upotrebi karbona u izradi karoserije.

Kao što se to i može očekivati od automobila čija proizvodnja će biti masovna, nova Serija 5 će se pojaviti sa bogatim izborom benzinskih i dizelskih turbopunjenih motora. Novi članovi porodice trebalo bi da budu 530e i 540e plug-in hibridi, sa hardverom pozajmljenim od 330e, ali podešenim tako da se uklopi u veće i teže vozilo.

M5 varijanta koja je pozicionirana na vrhu ranga takođe dobija značajno unapređenje, pa će tako najverovatnije imati 4.4-litarski V8 motor sa 626 KS. Veruje se da će ovaj sedan visokih performansi dobiti opcioni xDrive sistem, što će biti prekretnica u njegovoj istoriji.

Foto: BMW Blog

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)