Datum:

30.06.2014. 10:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 3526 pregleda

BMW serije 2 savladao je sa odličnim ocenama veoma zahtevan test “malog preklapanja prilikom sudara” koji je razvio Američki institut za bezbednost na putevima (IIHS).

Veoma zahtevan test, koji je 2012. godine uveo Američki institut za bezbednost na putevima, stavio je većinu proizvođača automobila na teške muke. Večina modela, uključujući i one koji pripadaju premijum segmentu, zakazala je na ovom testiranju.

Dve godine kasnije, BMW je sa proizveo svoj prvi model koji je ocenjen sa “dobar” ili “prihvatljiv” na ovom testu i uz to je dobio preporuku instituta.

Istraživanja su pokazala da se četvrtina svih smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama sa frontalnim sudarima dešava prilikom sudara gde dolazi do malog preklapanja površina. Takvi sudari dešavaju se najčešće na dvosmernim putevima. Brzina udara na testu ostala je 64 km/h, ali površina preklapanja smanjena je na 25 %.

Iako možete pomisliti da se BMW raspao prilikom sudara, takvo ponašanje je predviđeno, a na snimcima možete videti da je prostor za putnike ostao veoma dobro zaštićen i da su vazdušni jastuci sprečili da lutka dođe u kontakt sa tvrdim površinama u kabini.

Izvor: B92

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)