Datum:

09.01.2016. 14:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4458 pregleda

BMW je nagovestio da će ove godine predstaviti koncept specijalno napravljen u svrhe proslave stogodišnjice ove kompanije.

Model neće imati upravljač, prema nagoveštaju Iana Robertsona, direktora prodaje i marketinga u ovoj kompaniji. Reč je u autonomnom konceptu na kom se radi već godinama, a on će poslužiti i kao prikaz onoga što će bavarski proizvođač svojim kupcima nuditi u budućnosti.

Robertson je u Londonu rekao da bi tehnologija kojom će novi koncept biti opremljen mogla da uđe u širu upotrebu za oko deset godina. Jedan od razloga zašto je taj period tako dug je i moralna dilema. Naime, Robertson kaže da zamišlja situaciju u kojoj kamion preti da udari automobil. U ovom slučaju, autonomno vozilo mođe da “odluči” da promeni svoju putanju kako bi izbeglo sudar, a na taj način, na udaru bi se mogao naći neki drugi automobil ili pešak. Takođe, postoji mogućnost da kompjuter donese odluku da ništa ne učini kako bi izbegao sudar. Takvi problemi moraće da se rešavaju pre nego što se tehnologija autonomne vožnje nađe u proizvodnim verzijama automobila.

Detalja o ovom konceptu još uvek nema, a za sada je poznato da će biti predstavljen ove godine. Robertson najavljuje da će mu se pridružiti i drugi proizvodi, a moguće je da se radi o proizvodnim modelima koji će ubrzo nakon proslave stogodišnjice biti dostupni za poručivanje.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)