Datum:

31.08.2013. 23:59

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3228 pregleda

Kada je trka za profitom u pitanju, izgleda da nikakve prepreke, niti tradicije ne mogu osujetiti takmičare da dođu do željenog cilja. Ukoliko primeri iz prošlosti nisi bili dovoljno upečatljivi, onda nam najnoviji može poslužiti kao ilustracija.

Radi se o najavi rušenja jedne od najsolidnijih tradicija u automobilskoj industriji. Naime, prema nekim dostupnim informacijama, nemački “BMW” se priprema da pređe na proizvodnju automobila sa pogonom na prednjim točkovima.

Snažni automobili sa zadnjom vučom dugo godina bili su sinonim za uporno istrajavanje u svojim stavovima, ali izgleda da će se sve to promeniti sa budućim roudster modelom koji bi mogao poneti oznaku “Z2”, a koji će se zasnivati na novoj “Minijevoj” “UKL1” platformi.

To ne treba da čudi, jer su automobili “BMW-ove” poslovnice pretplaćeni na prednju vuču. Spekulacije ukazuju da bi prvi “BMW” sa pogonom na prednjoj osovini mogao imati izgled približan “Z3” modelu, a dolaziće u ponudi i sa dizel i sa benzinskim agregatima.

Ne ulazeći u poslovne planove bavarskog giganta, ipak se postavlja pitanje da li će zaljubljenici u ovaj automobilski brend odlučiti da kupe pomenuti model ili će se jednostavno odlučiti za neki automobil iz “Minijeve” game.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)