Datum:

13.07.2018. 9:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Predstavnici kompanije BMW su danas i zvanično potvrdili da će se novi, potpuno električni SUV po imenu iX3 proizvoditi u Kini od 2020. godine, i da će se odatle izvoziti na tržišta širom sveta.

Proizvodnja modela iX3 u Kini, deo je dogovora o saradnji koji su potpisali predstavnici BMW-a i kineskog partnera bavarske kompanije, Brilliance Automotive Group Holdings, a koja će se sprovoditi preko BMW Brilliance Automotive (BBA) kompanije.

U saopštenju, BBA navodi da će unaprediti kapacitet proizvodnje u svoja dva postrojenja u gradovima Tieksi i Dadong, tako da će od 2019. godine te dve fabrike moći da proizvode ukupno 520.000 vozila godišnje. Prošle godine, oko dve trećine od 560.000 automobila koje je prodao BMW u Kini su proizvedeni u toj zemlji.

Naime, model iX3 će se konstruisati u postrojenju Šeniang od 2020. godine.

Nedugo nakon što je iX3 predstavljen kao koncept na Sajmu automobila u Pekingu početkom ove godine, pojavile su se glasine da će se on u potpunosti proizvoditi u Kini. Međutim, to nije bilo zvanično potvrđeno sve do danas.

Koncept model iX3 posedovao je potpuno električni pogonski sklop koji razvija 270 konjskih snaga i bateriju kapaciteta 70 kilovat-sati. Zahvaljujući tome, on će moći da pređe do 400 kilometara sa samo jednim punjenjem i to po WLTP standardima. Kada se priključi na brzi punjač kapaciteta 150 kilovat-sati, njegove baterije se mogu potpuno napuniti za samo trideset minuta.

Ono što je interesantno jeste činjenica da će elektromotor, transmisija i kontrolni modul ovog modela biti integrisani u jednu celinu, što će omogućiti da se njegov pogonski sklop lako ugradi i u neka druga buduća vozila kompanije BMW. Takođe, ovaj pogonski sklop je konstruisan tako da u njemu nema nijedan od retkih metala.

Cena ovog modela još uvek nije objavjena, ali je sigurno da će on biti skuplji od najskupljeg X3 modela sa SUS agregatom.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)