Datum:

02.04.2011. 19:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 12421 pregleda

Pre nekoliko nedelja bili smo iznenađeni video snimkom (u međuvremenu ukolonjenom sa interneta) koji prikazuje BMW pikap kako se vozi kroz čuveni Nürburgring. Juče je bavarski proizvođač automobila zvanično prikazao najbrži pikap na svetu. Iako je vladalo uverenje da je u pitanju bila prvoaprilska šala, ipak nije tako. Ili jeste? Procenite sami.

Predstavljen je kao četvrti član porodice BMW M3 modela, pa se lepo uklapa u društvo M3 kupea, BMW M3 kabrioleta i BMW M3 sedana. Prvi svetski pikap sa visokim performansama je kreirao BMW M BmbH razvojni centar, a testiran je u najvećoj tajnosti.

Pokreće ga V8 motor postavljen napred koji proizvodi 420 konjskih snaga, a kapacitet zadnje osovine mu je i do 450 kg. Ovo vozilo u jednom spaja vožnju orijentisanu na trke sa svakodnevnom namenom i sve to prenosi na jedan potpuno novi nivo.

Zvanično nema informacija o tome šta ovaj automobil može da na stazi, odnosno koliko vremena mu je potrebno da razvije 100 km/h. Maksimalna brzina mu je 300 km/h. Kako bi se akcenat stavio na njegove trkačke sposobnosti, moguće je ukloniti krov, čime se njegova težina redukuje za 20 kg, istovremeno smanjujući centar gravitacije.

M3 pikap ima velik prtljažni prostor, najveći ikad ponuđen od strane BMW M vozila. U terminima merenja prtljažnog prostora, on može da ponese do 20 standardnih torbi za golf og 46 inča. Štaviše, BMW M3 pikap je prva BMW M3 varijanta u 25-godišnjoj istoriji ovog modela koja dolazi za kukom za vuču prikolice.

BMW M3 pikap neće biti viđen na terenu za golf, a ni u serijskoj proizvodnji, ali će zadržati svoj ekskluzivni status unikatnog luksuznog pikapa. Razvijen je za potrebe radnog transporta za BMW M GmbH. Zanimljivo je da je on, prema specifikacijama, zvanično kamionet – ali svakako ne od onih koje mogu neopaženo proći pored vas na putu.

1 komentar
  1. ipak sala

    meni ovo ipak deluje kao delo neke amaterske tuning kuce. Doduse, meni se svidja, ali ovo nikako ne lici na nesto sto bi izaslo iz BMW fabrike.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)