Datum:

20.01.2017. 19:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

BMW se sprema za predstavljanje ukupno 40 samovozećih modela Serije 7 u drugoj polovini ove godine, u Evropi i SAD.

Nemački brend je po ovom pitanju sarađivao sa kompanijama Intel i Mobileye, kako bi se razvile skalabilna arhitektura i tehnologije neophodne za autonomnu vožnju.

Kao deo ove saranje, BMW će predstaviti načine na koje se vozilo može kontrolisati, proizvodeći prototipe i prilagođavajući platformu za svoje partnere. Intel je u ovaj projekat doneo svoje čuvene procesore, koji će raditi zajedno za senzorima i kamerama obezbeđenim od strane Mobileyea.

Član direktorskog borda BMW-a za razvoj Klaus Frolih je povodom BMW-ovih planova za samovozeće automobile rekao: “Pravljenje samovozećih automobila za naše kupce je ambicija koja stoji iza naše saradnje sa Intelom i Mobileyeom. Ovo partnerstvo ima veštine i talente koji su neophodni za prevazilaženje ogromnih tehnoloških izazova koji su pred nama, uključujući i komercijalizaciju samovozećih automobila.”

“Zato, već razmišljamo u pravcu prilagođavanja i pozivamo druge kompanije – proizvođače, dobavljače i tehnološke firme – da učestvuju i doprinose našoj autonomnoj platformi,” kaže Frolih.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)