Datum:

01.12.2015. 13:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 4054 pregleda

BMW je najavio da je donošenje odluke o tome koji će biti finalni oblik trećeg po redu “i” modela u finalnoj fazi.

Poslednje što je ova bavarska kompanija objavila o svojoj “i” liniji jeste najava pojavljivanja i5 na tržištu pre 2020. godine, ali sada se ispostavlja da će to ipak biti nešto ranije. Član borda direktora za prodaju i marketing Ian Robertson je za Autocar izjavio da su modeli sa “i” oznakom spremni i da je ostalo samo da se odluči koji tip vozila će biti treći “i” automobil. Jedna od mogućnosti je da to bude “rastegnuti” i3 i tako bi nastao mini-MPV model, dok je druga opcija forma sedana čiji rival bi bio Tesla Model III.

Ian Robertson je najavio da će podatak o obliku trećeg modela biti poznat iduće godine, kada ova kompanija bude proslavljala svoju stogodišnjicu. BMW bi za tu priliku mogao prikazati konceptnu verziju koja će poslužiti kao prikaz proizvodne. Još uvek nije poznati da li će i5 (nepotvrđenog imena) biti plug-in hibrid ili u potpunosti električan model.

Osim plug-in hibrida i električnih vozila, BMW radi i na razvoju vozila na vodonik koje će u prodaju ući nakon 2020. godine, sa adaptiranim hardverom Toyote Mirai. Ovaj model imaće formu sedana i moći će sa samo jednim punjenjem da prevali i do 700 km.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)