Datum:

21.12.2011. 19:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7117 pregleda

Najmanje dve godine BMW ima ideju da napravi superautomobil. Još 2008. godine govorilo se o tome da će takav automobil pokretati dvostruki V10 turbo motor od 625 KS. Godinu dana kasnije, to je trebao bude nežniji, zeleniji Z10 ED dvosed sa dvostrukim turbo motorom sa šest cilindara i 400 KS. U današnjosti, to je 1.5-litarski trocilindarski hibrid i8 pod plaštom zelenog superautomobila.

Ali, pre dva meseca, šef proizvodnog BMW M odeljenja rekao da je bi njihov superautomobil bio rival Mercedes-Benzu SLS AMG, što znači da bi to bilo čistokrvno M vozilo razvijeno isključivo pod okriljem te kompanije, kao što je to slučaj sa AMG odeljenjem. U intervju koji je šef proizvodnog odeljenja Metju Rasel nedavno dao medijima kaže se da je za sada mogućnost pravljenja takvog automobila mala: ”Raspravljali smo o tim mogućnostima. Na kraju, nismo osećali potrebu za pravljenjem veoma ekskluzivnog superautomobila i još uvek je ne osećamo.”

Pominjući M3 i M5, Rasel je izjavio da veruje da M već pravi superautomobile: ”Mi volimo da pravimo ”dva u jedan” automobile: to je ono što M radi. Niko ne nudi takvu kombinaciju vozila u kom možete uživati u vožnji a opet ga voziti svakodnevno. Tako da, tehnički, mi već pravimo superautomobile.”

U nastavku pogledajte slike nesuđenog BMW M1 Hommage automobila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)