Datum:

17.02.2011. 22:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7565 pregleda

Na Salonu automobila u Ženevi od 3. do 13. marta BMW će javnosti prikazati širok spektar jedinstvenih inovacija na poljima pogonskih sistema i inteligentnog povezivanja vozača, vozila i okoline, što sve skupa doprinosi povećanju efikasnosti vozila i zadovoljstva u vožnji.

Vodeća pozicija u automobilskom svetu koju je BMW okupirao zahvaljujući razvoju inovativnih sistema asistencije pri vožnji i mobilnih usluga dodatno će biti učvršćena na Međunarodnom salonu automobila 2011. svetskom premijerom izvanrednog koncept vozila. BMW Vision ConnectedDrive studija demonstrira sadašnje i buduće metode mobilnog umrežavanja na posebno koncentrisan način. Dizajn i tehnologija ovog spektakularnog roadster-a usmereni su ka pretvaranju vozila u integralni deo umreženog sveta. Udobnost, bezbednost, informacije i zabavno iskustvo u vozilu mogu se precizno optimizovati inovativnom funkcionalnošću, individualno skrojenim kako bi odgovorile potrebama i vozača i putnika. Nove tehnologije i koncepti dizajna su u službi dodavanja novih aspekata nepogrešivog BMW vozačkog zadovoljstva.

BMW publici predstavlja nove aspekte zadovoljstva u vožnji i to razvojem novih električnih koncepata. U okviru BMW EfficientDynamics-a, potpuno električni pogon zauzeo je ključnu ulogu na putu ka nestanku emisije CO2. Po prvi put, električni BMW je na samom rubu ka tome da postane dostupan svima, za svakodnevnu upotrebu. Ovogodišnji međunarodni salon automobila je domaćin svetske premijere BMW ActiveE – vozila sa nultom emisijom štetnih gasova koje nudi sportski osećaj tipičan za ovaj brend – i to za četiri osobe.

BMW je takođe proširio svoje vođstvo na polju vozila sa konvencionalnim pogonom, predstavljanjem tehnologija sa rastućom efikasnošću. U Ženevi će premijerno biti prikazan i novi BMW 320d EfficientDynamics Touring Edition. Njegov četvorocilindarski dizel motor maksimalno razvija 120 kW/163 KS i prosečno troši svega 4.3 litre po kilometru (emisija CO2 iznosi 114 g/km). U srednjem segmentu luksuznih vozila, BMW 320d EfficientDynamics Touring Edition, skupa sa slično konfigurisanim sedanom, nudi do sada najbolju kombinaciju uživanja u vožnji i ekonomičnosti.

Najzad, ženevski salon automobila ujedno je i poprište svetske premijete novog BMW X1 xDrive28i, kao i nove generacije dvolitarskih benzinskih motora. Po prvi put će na četvorocilindarski motor biti ugrađena BMW TwinPower Turbo tehnologija sa sistemom turbopunjača baziranim na principu Twin Scroll, zajedno sa ubrizgavanjem visoke preciznosti i u potpunosti varijabilnim sistemom kontrole ventila VALVETRONI. Rezultat toga ubedljivo ispunava ciljeve BMW EfficientDynamics – više zadovoljstva u vožnji sa značajno manjom potrošnjom i emisijom štetnog ugljen-dioksida.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)