Datum:

21.05.2017. 20:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Policija u Dubaiju već je čuvena po svojim superautomobilima, ali sada im se pridružuje i Češka, koja je floti vozila Saobraćajne policije – barem privremeno – dodala novi i8.

Predodređen da se koristi širom zemlje, ovaj i8 ima veoma upadljivu srebrnu spoljašnjost sa žutim i plavim policijskim šarama. Tu su i LED svetlosni bar i diskretna LED rotaciona svetla na rešetki.

Izgleda da unutrašnjost nije posebno prilagođavana nameni ovog vozila, već ima kožne obloge u dve boje i plave sigurnosne pojaseve.

Ovaj automobil dostavljen je Policiji Češke republike kao deo projekta koji će obezbediti da Saobraćajna policija koristi ovo vozilo do šest meseci ili do pređenih 20.000 kilometara – šta usledi prvo.

Nakon dobijanja automobila, pukovnik Tomaš Lerč rekao je da je oduševljen što je BMW grupa češkoj policiji omogućila da isproba i testira ovaj tip vozila na alternativni pogon, kakve koriste policijske snage u mnogim zemljama širom sveta.

Kao i standardni model, i ova policijska verzija je plug-in hibrid čiji pogon se sastoji od turbopunjenog 1.5-litarskog trocilindarskog i električnog motora. To mu obezbeđuje 362 konjske snage i ubrzanje od 0 do 100 km/h od 4.4 sekunde.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)