Datum:

18.11.2020. 21:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ranije ove nedelje, BMW M5 CS je na Hokenhajmu provozao test vozač sport auta, Kristijan Gebhart, što doživljavamo kao svojevrstan „tizer“ vezan za performanse M5 snagatora, koji će biti dostupan u ograničenoj seriji. Doduše, tada još uvek nismo bili upoznati s brojkama koje se tiču konjskih snaga i ubrzanja. Takođe smo videli mapu Nirburgringa na naslonima za glave M5 CS-a, što bi moglo da nagovesti da dobijamo novog rekordera na kultnoj stazi, nakon što je Mercedes nedavno postavio novi.

Ekipa iz BMWBloga nam sada pruža neke dodatne informacije oko pogonske jedinice CS-a. Po ovom forumu, M5 CS raspolaže s 635 ks, a informacija je potekla od vozača BMW Worksa, Augusta Farfusa.

Ukoliko je ova brojka tačna, M5 CS će biti deset „konja“ snažniji u odnosu na Competition. Pored izlazne snage, BMWBlog otkriva da će CS biti 70 kilograma lakši u poređenju s njim. Pored ostalih stvari, na forumu se kaže da tanja sedišta od ugljeničnih vlakana doprinose „dijeti“, dok je Farfus rekao da će „M5 CS biti najbrži BMW ikada proizveden.“

Ono što znamo već izvesno vreme je da će novi BMW M5 CS debitovati krajem ove ili početkom naredne godine. Međutim, BMWBlog je potvrdio da će se to desiti u decembru, mada tačan datum nije obelodanjen. U svakom slučaju, sve to ćemo saznati u sedmicama ispred nas. Očekujemo da BMW pruži više informacija kako se lansiranje bliži.

Izvor: Vrele gume

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)