Datum:

07.02.2015. 23:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 5248 pregleda

BMW-ovo “M” odeljenje planira proizvodnju sportskih automobila koji će za pogon pored konvencionalnih koristiti i elektromotore, ali se takvi hibridni modeli očekuju tek za nekoliko godina.

Više nije neobično videti sportski automobil sa hibridnim pogonom, pa tako i BMW razmatra uvođenje elektromotora u neke od svojih M modela.

Ipak, kako kaže jedan od čelnika “M” odeljenja, Carsten Pries, do toga će doći tek za nekoliko godina.

“Takvi automobili neće ući u proizvodnju još nekoliko godina jer je tražnja na tržištu još uvek mala, pa bi njihov razvoj i proizvodnja u ovom trenutku bili neisplativi”, otkrio je Pries tokom internacionalne prezentacije BMW-a X6 M.

“Potrebno je da prođe neko vreme pre nego što hibridna i električna vozila postanu predmet interesovanja većeg broja kupaca u svetu”, objašnjava on.

Pries je pohvalio napore koje su uložili Ferrari i Porsche u razvoju hibridnih supersportskih automobila LaFerrari i 918 Spyder.

On je ove modele opisao kao “uzbudljive”, ali je podvukao da ih njihova previsoka cena i mala serija čine nedostupnim za ogromnu većinu ljubitelja sportskih automobila, što je u suprotnosti sa politikom BMW-a.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)