Datum:

14.03.2019. 9:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

BMW je potvrdio da će performantno “M” odeljenje i “i” odeljenje za elektrifikaciju sarađivati pri konstrukciji budućih M modela.

Naime, tokom jednog intrevjua na Sajmu automobila u Ženevi, šef “i” odeljenja kompanije BMW, Robert Irlinger je naveo da će uz pomoće električne tehnologije M modeli biti još brži.

“Videćete i elektrifikovana vozila sa M oznakom. U pregovorima smo sa drugim brendovima i podbrendovima iz BMW grupacije. Vozila kompanija Rolls-Royce, MINI i “M” odeljenja će dobiti dosta toga od elektrifikacije. Naravno, biće to na različitim nivoima, ali do toga će svakako doći. Već radimo na tome”, naveo je Irlinger.

Ono što Irlinger nije otkrio jeste koji će prvi BMW M model dobiti hibridni pogonski sklop. Vrlo lako bi to mogli biti novi M3 i M4. Ova dva nova modela će, kako se predviđa, zadržati isti twin-turbo šestocilindarski agregat zapremine 3 litara sa trenuntih modela. Međutim, uz pomoć malog elektromotora, taj agregat bi mogao da razvija i do 500 konjskih snaga. To bi bilo i više nego dovoljno da pariraju modelu Mercedes-AMG C63.

Nakon toga, očekuje se da i ostali BMW M modeli krenu putem elektrifikacije. Prema tome, oni koji žele M automobil bez hibridnog pogona imaju još par godina da takav automobil i kupe.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)