Datum:

17.09.2012. 13:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4266 pregleda

BMW bi mogao biti zainteresovan za kupovinu De Tomaso kompaniju, a ova vest potvrđena je od strane sekretara UILM trgovačke unije.

De Tomaso je jula ove godine proglasio bankrot, nakon veoma teškog peroda neizvesnosti i neuspelih pregovora sa kineskim kupcima. Ovo je drugi put u proteklih deset godina da je pomenuta italijanska kompanija otišla pod stečaj; prvi put bio je 2004. godine.

Nekadašnji marketinški direktor Fiata Đan Mario Rosignolo kupio je ovaj brend novembra 2009. godine i mesec dana kasnije potpisao ugovor sa Pininfarinom o zakupu Grugliasko fabrike u blizini Torina.

De Tomaso brend oživljen je 2011. godine, kada su Italijani predstaviti krosover sa petoro vrata pod nazivom “Deauville”. Ponovo vitalan brend najavio je i potvratak elegendarne Pantere krajem iste godine, koje je trebalo da prati limuzina, zakazana za 2013. godinu.

Kao što je već poznato, od ovih planova na kraju nije bilo ništa, a Mario Rosignolo je uhapšen zbog navodne pronevere. Tada su lokalne vlasti kontaktirale neke proizvođače automobila, uključujući i BMW, kako bi ispitale njihov interes u pomaganju problematičnoj De Tomaso kompaniji.

Tada su Nemci odgovorili da nisu zainteresovani za De Tomaso brend. Ipak, pregovori su nastavljeni, a za sada je još uvek nejasno čime je motivisano učešće BMW-a u pregovorima.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)