Datum:

29.10.2017. 20:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi je prvi proizvođač koji je predstavio vozilo sa trećim nivoom autonomije – svoj A8 tokom leta. Ali, BMW nije impresioniran.

Direktor projektnog tima za autonomnu vožnju BMW-a rekao je: „Pre nekog vremena, mi smo bili na istoj tački kao i Audi.” Dr Klaus Bjutner rekao je da je ova kompanija razmatrala uvođenje takvog sistema, ali je odlučila da dobit za kupca nije tako velika, pošto treći nivo autonomije radi samo pri malim brzinama.

Audijev sistem funkcioniše pri brzinama manjim od 59 km/h, a BMW ne veruje da je to dovoljno da bi zaista bilo korisno. Umesto toga, ovaj proizvođač radi na trećem nivou autonomije koji može raditi pri brzinama do 130 km/h, a vozilo sa tom tehnologijom planira da predstavi 2021. godine.

Ova kompanija takođe namerava da predstavi vozila za deljenje prevoza sa četvrtim i petim nivoom autonomije iste godine. U te svrhe kreirana su najmanje dva prototipa Serije 7.

Kada je u upotrebi autonomni sistem, upravljač je osvetljen plavim svetlom, što je inspirisano Cadillacovim Super Cruise sistemom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)