Datum:

12.03.2015. 16:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5812 pregleda

BMW i “Epl” već imaju nekoliko potencijalnih zajedničkih projekata u planu. Na primer, bavarski brend će najverovatnije koristiti “CarPlay” sistem, a moguće je da se u njihovim “i3” i “i8” modelima pojavi “Apple Watch” aplikacija, međutim, sada je sasvim izvesno da dve firme neće sarađivati na Eplovom prvom automobilu.

Glasina o zajedničkom razvoju automobila se prvi put pojavila u nemačkom časopisu “Auto Motor und Sport”, a navodila je da će se “Epl” automobili prodavati u Eplovim prodavnicama dok će za servisiranje biti zadužen BMW.

“Redovno komuniciramo sa kompanijama iz IT i telekomunikacijskog sektora, uključujući i Epl, pre svega zbog rada na povezivanju vozila. Razvoj i proizvodnja zajedničkog automobila nije jedna od tema ovih diskusija”, rekao je govornik BMW-a odgovarajući na pomenute glasine.

Poslednjih par nedelja se sve više pričalo o Eplovom samostalnom automobilu. Tehnološki gigant je navodno zaposliio oko 200 ljudi na ovom projektu, uključujući i bivše radnike Tesla Motorsa i “A123 Systems” firme. Električni model bi po najavama mogao da se pojavi do 2020. godine.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)