Datum:

17.11.2017. 10:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Zvanična premijera BMW-ovog modela i8 Roadster biće održana za oko dve nedelje.

Još je 23. aprila 2012. godine na Sajmu automobila u Pekingu, BMW predstavio svoj koncept za model i8 Spyder (Roadster). Od tada je prošlo više od pet godina, ali sada je serijski model spreman da se pokaže u svom punom sjaju. Ali, pre toga, BMW nas je počastio jednim tizer video snimkom. Naime, video je snimljen u Lajpcigu u Nemačkoj gde se proizvode još i i3 i i8 kupe. Zahvaljujući njemu, imamo prilike da vidimo kako će izgledati sklapajući elektronski meki krov na roadster verziji modela i8.

Prema najnovijim informacijama, krov na ovom i8 modelu se može sklopiti za 14 sekunde i to je mogućeuraditi pri brzinama do 60 kilometara na sat. Naravno da će promenjena konfiguracija krova uticati in a zadnji prozor, koji će, na osnovu ovog video snimka, izgleda biti veoma mali. Pored toga, BMW i8 Roadster će imati i drugačije farove, iako je njihov oblik isti, izgleda da je promenjena njihova konfiguracija.

Budući da je sklapajući krov svakako najvaeća promena, uzbuđuje i glasina da će hibridni pogon ovog modela proizvoditi ukupno oko 400 konjskih snaga, što je za 43 konjskih snaga veše nego kod kupea. Uostalom, sve će biti mnogo jasnije 28. novembra, kada ovaj model bude i zvbanično predstavljen. Kupci će svoje modele početi da dobijaju najverovatnije na proleće sledeće godine, a očekuje se da cena buda veća od 143.000 dolara.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)