Datum:

10.06.2016. 16:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

BMW i8 one off u nesvakidašnje živahnim bojama predstavljen je u Italiji.

Za njegov makeover pobrinula se firma Garage Italia Customs, koja je inače poznata po neobičnim rešenjima kada je reč o spoljašnjem premazu, a njihov najnoviji projekat je i8 plug-in hibridni sportski automobil koji proslavlja pedesetogodišnjicu ovog brenda u Italiji. One-off Futurism Edition predstavio je predsednik i osnivač firme GUC, a na slikama ćete videti i direktora dizajna BMW-a Andriana van Houjdonka.

Živahne boje na ovom automobilu inspirisane su slikom “Lampada ad Arco” slikara Đankoma Bala, koja je izložena u Muzeju moderne umetnosti (MoMA) u Njujorku. Iako se ovaj automobil ne može baš iz prve povezati sa pomenutim umetničkim delom, važno je imati na umu da Lampada ad Arco simbolizuje pojavu struje u ranom dvadesetom veku, dok i8 čini to isto za BMW-ovu elektrifikovanu liniju.

Osim neobičnih boja i novih točkova, i8 je dobio nekoliko unapređenja unutar kabine, gde se nalaze nove, specijalne presvlake koje se prelivaju u duginim bojama kada su obasjane svetlošću. Napravljene specijalno za ovaj projekat, presvlake se prave od materijala Solaro koji se koristi za šivenje odela.

BMW svoje automobile sa “i” oznakama prodaje u 50 zemalja, a plan je da se linija sastavljena od električnih luksuznih vozila kompletira do 2021. godine.

5

4

3

2

1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)