Datum:

09.11.2015. 22:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4062 pregleda

BMW je osmislio specijalni program za svoj električni “i3” model koji je lako prilagodljiv svim hitnim službama u urbanim sredinama. Vlasti u Nemačkoj, Italiji, Americi i Londonu su prepoznali ovaj potencijal električnog mališana i već ga uvrstili u svoje flote hitnih službi, dok je jedna banka u Varšavi “i3” pretvorila u pokretni bankomat za lakši pristup novcu.

BMW “i3” je izgrađen na platformi koja je specijalno razvijena za električna i plag-in vozila. Jedan od njenih klučnih elemenata je plastika ojačana ugljeničnim vlaknima u putničkoj kabini i aluminijumska šasija.

Ova konstrukcija je obezbedila prostrani enterijer podložan izmenama i personalizaciji. Visoka vozačeva pozicija pruža dobru vidljivost, a kompaktne dimenzije “i3” modela ga čine idealnim za gradski saobraćaj.

Električni motor od 125 kW/170 KS do stoke ubrzava za samo 7.2 sekunde, a litijum-jonske baterije obezbeđuju domet od 160km.

Zahvaljujući ugrađenoj SIM kartici, tehnologija unutar automobila olakšava hitnim službama komunikaciju sa bazom.

Upravo zbog svih ovih prednosti je “i3” u ravijenim zemljama sveta postao moderno vozilo policije, vatrogasaca i spasilačkih službi, dok određene države koje ne znaju šta će sa viškom para svoje hitne službe opremaju nefunk

cionalnim i preskupim superautomobilima koji prave dobru reklamu, ali ne pomažu ljudima u nevolji.

Na slikama je BMW “i3” u različitim ulogama: kao vatrogasno vozilo u Nemačkoj, patrolno vozilo u Italiji, pokretni bankomat u Poljskoj, policijski automobil u Los Anđelesu i kao vozilo službe spasavanja.

2

3

4

5

6

7

8

9

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)