Datum:

05.04.2018. 19:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

i3 i i8 su veoma važni automobili za BMW. Ne samo da su lansirali „i” brend, već su BMW-u obezbedili proboj na tržište ekološki nastrojenih automobila, što ih je učinilo samim liderima u oblasti elektrifikacije.

Uprkos svemu tome, oba modela će najverovatnije biti otkazana nakon aktuelne generacije. Zvanična odluka o tome tek treba da bude doneta.

Direktor električnog pogona BMW-a Stefan Jurašek, rekao je prošle nedelje na Salonu automobila u Njujorku da su ovi automobili veoma jedinstveni i da nisu razvijani kao porodica koja bi se na različite načine mogla proširivati, sugerišući da njihovi naslednici nisu deo plana bavarskog automobilskog proizvođača.

Čak i ako je odluka o njihovom otkazivanju konačna, to se neće desiti uskoro, pošto se za aktuelnu modelsku godinu pripremaju i3S i i8 Roadster varijante.

U svakom slučaju, nakon 2020, planirano je da „i” podbrend dobije pojačanje u vidu i4 modela. Reč je o limuzini koja je prikazana u formi i Vision Dynamics koncepta prošle godine u Frankfurtu, kojoj će se uskoro pridružiti proizvodna verzija iNext studije.

i4 će imati rivale poput Teslinog Modela, dok će iNext biti električni SUV i takmičiće se protiv Tesla Model Z i Jaguar I-Pace vozila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)